2 måneder senere

Vi har nu boet i vores nye hus i to måneder. Der er sket rigtig meget i denne tid, seævom der stadig er en del uåbnede flyttekasser rundt omkring. Vi fik i sidste uge overstået afleveringsforretningen - godt nok uden håndværkere - og har allerede fået rette alle fejl og mangler! I mellemtiden er det jo blevet forår og sommer, så for tiden står projekt have og belægninger på dagsordenen. Vi skal selv stå for tilrettelæggelsen og udførelsen af alt det udvendige arbejde. Allerede i efteråret fik vi lavet fundament til carporten, men siden da er vi ikke kommet videre med det projekt. Det er ellers et projekt, der trænger sig på, så vi kan få sat en ræke af de ting som fylder i huset ud.
Vi har fået grubet grunden - hvilket var MEGET nødvendig efter alt den tunge kørsel der har været. Vores jord er desværre ikke den allerbedste idet der er rigtig meget ler i den. Hvis vi får sat varme nok på kan vi formentlig få en stor klinkebelagt have. Heldigvis er der bedre muldjord hos naboerne. Da de har haft for meget har vi fået en del af deres jord.
I Pinsen kom familien på besøg for at hjælpe til med den første stenlægning og fræsning af haven. Det viste sig grundet den meget lerede jord at være et kæmpe arbejde, så vi er glade for alt den hjælp vi har fået. Efterhånden fik vi da også sat skik på jorden. Dette har vi dog ikke billeder af endnu, men det kommer.

Tilbage

Lene fik ret hurtigt efter indflytning sat blomster ud ved den intermistiske trappe.

De store vandpytter i haven indikerer hvor trykket jorden har været.

Vi fik kontakt med ejeren af denne rendegraver (Tim), der planerer og gruber jorden. Grubningen foregår ved at skovlen stikkes ned i jorden og løfter den, hvorefter den igen placeres i sin position. Dette skulle ifølge vores havearkitekt være den bedste løsning til en så leret jord som vores (og til alle andre steder ifølge ham).

Der blev flytte en del jord, dels fra vores egen bunke i baghaven, men også fra naboerne rundt omkring.

Da vi havde mulighed for at låne en pladevibrator af vores murere, skulle der pludselig køres noget sand ind i fundamentet (som Ole i øvrigt selv satte fundablokke til), så nu skulle den nyanskaffede trillebør i aktion (det har den været meget siden).

Mathias var også til stor hjælp med sin egen trillebør.

I midten af maj fik vi leveret og monteret vores brændeovn. Det synlige bevis udenfor er skorstenen og

den stadigt voksende brændestabel.

Tilbage