Baggrund

I sommeren 2000 begyndte vi at se efter noget større at bo i. Vi er begge vokset op i parcelhuse fra 70'erne og har været vant til plads og egen have. Det helt store spørgsmål var hvad vi ville have at bo i og hvor vi ville bo. Det høje prisniveau for boliger nord for København samt ønsket om ikke at komme alt for lang væk rent transportmæssigt afgjorde spørgsmålet omkring geografien. Vi begyndte at kigge ud af aksen mod Frederikssund og begyndte efterhånden at blive interesseret i Ballerup, Måløv og ikke mindst Smørum.

VI havde på daværende tidspunkt ikke overvejet at bygge selv, men kiggede på rigtig mange brugte huse. Ingen af dem havde det vi ledte efter; der var altid et eller andet, der ikke faldt i vores smag.

Et vennepar i Viborg flyttede i løbet af efteråret ind i et nybygget hus - misundelsen var stor, men vi afviste tanken om at bygge selv som værende urealistisk. Alligevel begyndte vi i foråret 2001 at tage på besøg i nogle prøvehuse. Vi fik endvidere foretaget et par beregninger på økonomien i at bygge nyt. Det tydede også lyst, hvis blot vi kunne finde en byggegrund til rimelige penge.

Byggegrund

I forbindelse med vores mange ture rundt i Storkøbenhavn for at se på både nye og gamle huse så vi, at et område: Østerhøj i Måløv, hvor der blev solgt byggegrunde. Inden vi fik gjort noget ved sagen var de sidste grunde dog solgt. Til gengæld fik vi at vide, at der i efteråret 2001 ville blive udstykket et stort område på Søndergård også i Måløv. Vi besluttede hurtigt, at det område ville vi satse på.

Tiden gik og flere både nye og gamle huse blev besigtiget, men stadig ikke noget held. Endelig blev Søndergård salgsmaterialet fremsendt og den svære proces med at vælge grunde, prioritere og sætte bud på de enkelte kunne begynde.

I første omgang prioriterede vi grunde bestemt til et-planshuse, da dette var hvad vi havde set på i forvejen. Et besøg i et Eurodan 1½-plans hus i Rinkenæs overbeviste os dog om, at også 1½-2 planshuse kunne være en løsning. Vi satte derfor yderligere 5 grunde på prioriteringslisten, alle til netop 1½ eller 2 planhuse.

Stor var glæden, da vi fik tildelt parcel nr B2.9.

Sådan så grunden ud i Juli 2002 umiddelbart efter overtagelsen.