Billeder fra den 23-29. marts 2003

Den forløbne uge har været meget travl. På trods af lidt koordinationsproblemer med spartling, malerarbejdet, tømrer og murer er det lykkedes at få tingene til at gå op i en højere enhed. Lenes far og logebror Harald har sat væv og filt op i hele huset - MANGE tak for det. Imens har Ole malet fodpaneler, dørkarme og gerigter. Malerarbejdet er vidst en undervurderet arbejdsopgave. Vi er glade for, at vi har valgt ikke at stå for det hele selv. Spartlingen har vi købt et malerfirma til at udføre og Harald har en vis erfaring i at opsætte tapet. Til gengæld er det ikke et problem at smøre malingen på, når forarbejdet er gjort rigtigt og godt.

Vi har selv været i huset i næsten døgndrift. heldigvis har vejret været rigtig godt, så Ole har fået en tilpas sommerkulør som det sig hør og bør når man har ferie. Nu mangler opsætning af trælofter i stueplan, gulvlægning på 1. sal, montering af alle paneler og indvendige døre, klinker i bad 1. sal, maling af badeværelser, montering af sanitet, montering af køkken, badeværelsesmøblementer, gardarobeskabe samt bryggers. Derudover skal elektrikeren have monteres stikdåser og lavet slutmontering. Det er mange små (og nogle lidt større) ting der skal ordnes i de næste to uger inden indflytningen. Der kommer nok til at mangle nogle udvendige småting som kommer på plads efter indflytninge. F.eks. har murerne ikke villet fuge og pudse sokkel da der stadig er risiko for nattefrost og tømrerne kan ikke lave de udvendige elastiske fuger da murerne ikke har fuget. Dette er dog ikke afgørende for om vi kan tage huset i brug.

Tilbage

Her er et billede af den afskårne del af limtræsbjælken der skal forstærke spærene. Den er 9 x 45 cm og ligger i hele længden af den del af huset, der er bestemt af vinklen på huset.

Og her ses den på sin plads over spærene.

Troels (tømrer) skærer jernpladerne til understøtning af spærene til. Det er et hårdt arbejde og jerpladerne er nogle tnuge uhåndterlige størrelser. Efterfølgende skal der bores huller så de kan boltes til spærfødderne.

Her ligger de lille tingest, der skal holde styr på alle de mange vand og varmeslanger. Smeden så ind imellem lidt tænksom ud. Nu håber vi, ar han har koblet de rigtige slanger til de rigtige haner.

Nogler timer senere ser det ud som om han har fået styr på det.

For at få plads til toilettet i badeværelset har vi valgt at montere vandcisternen under trappen. Her ses den fra 1. salen.

Inde i selve badeværelset ser installationerne til gengæld ikke ud af meget.

Lenes far grunder de sidste gipsspartlinger i badeværelset på 1. salen

Og lidt senere er han i stuen for at hjælpe med opsætning af væv og filt.

Som sædvanlig er der ikke billeder af bygherren i arbejdstøjet, men her er et billede af hans arbejde. 150 meter fodpaneler samt 125 meter dørkarme og gerigter malet tre gange.

og her endnu et. Heldigvis har vejret været fremragende så dette arbejde har kunne klaret udendørs. Det havde nok været lidt uoverskueligt også at skulle klare dette arbejde indendøre - specielt da fodpanelerne er leveret i 5 meter lange brædder.

Noget af det sidste, der er lavet er gulvvarmen ovenpå. Her er slangerne trukket. Desværre for murerne strejkede deres lift da de skulle køre beton til støbningen. Så de stakkels murerarbejdsdrenge måtte slæbe beton i spande op ad stigen.

Der er sat klinker i brusekabinen. Det var noget af et arbejde - en hel dags arbejde. Det er værd at tænke over at det i alt kun tog 14 manddage at mure de udvendige mure, mens klinkearbejdet inden døre har taget 8 manddage. Det tænker man ikke på, da muring af udevendige mure syner af meget mere end at sætte små klinker i en brusekabine. Til gengæld har Martin (flisemureren) lavet et fantastisk flot stykke arbejde.

Over badekarret opsættes også klinker til at modstå Mathias' vandplaskeri.

Tilbage